Hozzávalók:
Piskóta 1.:
5 dkg köles liszt
15 dkg barna rizsliszt
10 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj
4 dkg édesítő (1:4)
4,5 dl víz
1 cs sütőpor
1 ek citromlé
Piskóta 2.:
5 dkg köles liszt
15 dkg barna rizsliszt
10 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj
4 dkg édesítő (1:4)
4,5 dl víz
1 cs sütőpor
1 ek citromlé
Krém:
7 dl növényi tejszín – felverhető
25 dkg növényi mascarpone
ízlés szerint édesítő
ízlés szerint édesítő
+40dkg eper(nekem fagyasztott volt – ezt kiolvasztottam)
+ kb. 5 dl koffeinmentes kávé
+ holland kakaópor
Elkészítés:
Két piskótát sütünk.A száraz alapanyagokat 2 tálba kimérjük, majd mindegyikhez hozzáadjuk amedves alapanyagokat. Alaposan kikeverjük,majd mindegyiket egy 18×18 – as sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb. 40-45 perc alatt megsütjük 180 fokon.
A krémhez a tejszínt az édesítővel kemény habbá verjük,majd hozzáadjuk a mascarponét,alaposan kikeverjük. Két részre osztjuk.Az egyikbe a vaníliás, a másikba a málnás proteint belekeverjük.
Ha megsült és meghűlt a 2 piskóta, akkor csíkokra vágjuk.
Fogunk egy nagyobb tepsit vagy jénai tálat.
A vaníliás piskóta csíkokkal kezdünk. Beleforgatjuk a kávéba, majd letesszük a tepsi aljára, majd ha végeztünk vele, akkor jön a vaníliás krém, majd erre a kiolvasztott eper ( a levét is nyugodtan oszlassuk el rajta ), majd a málnás piskóta. Itt is a csíkokat a kávéba mártogatjuk, majd ráhelyezzük az epres részre, majd pedig beborítjuk a málnás proteines krémmel. Tetejét kakaóporral megszórjuk, majd egy éjjelt a hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon. (a kakaóport rárakhatjuk másnap is.)