Hozzávalók:
50 dkg Mester család házi kenyérliszt
1 cs porélesztő
2-3 kk só
2,2 dl növényi tejszín
3 dl víz
2,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
2 ek olaj
+ reszelt növényi sajt a szóráshoz
+ olaj akenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.
Alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat, és addig gyúrjuk, míg a tál falától el nem válik a tészta.
Majd 4 részre osztjuk ( ha kisebb zsemléket szeretnétek, akkor 6 részre osszátok ).
Sütőpapíros tepsire zsemléket formázunk a tésztából, majd lekenjük olajjal és megszórjuk a reszelt növényi sajttal.
50 fokon kb. 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 35-45 perc alatt megsütjük.
A Mester Család termékeket itt tudod megvásárolni – KATT IDE