Hozzávalók:
50 dkg Mester család házi kenyérliszt
1 cs porélesztő
2-3 kk só
2,2 dl növényi tejszín
3 dl víz
2,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
2 ek olaj
+ reszelt növényi sajt a szóráshoz
+ olaj akenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.
Alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat, és addig gyúrjuk, míg a tál falától el nem válik a tészta.
Majd 4 részre osztjuk ( ha kisebb zsemléket szeretnétek, akkor 6 részre osszátok ).
Sütőpapíros tepsire zsemléket formázunk a tésztából, majd lekenjük olajjal és megszórjuk a reszelt növényi sajttal.
50 fokon kb. 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 35-45 perc alatt megsütjük.
A Mester Család termékeket itt tudod megvásárolni – KATT IDE
![304776850-628400758997112-185121843092654242-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/11/304776850-628400758997112-185121843092654242-n.jpg)
![303666474-894963161892011-1775816796400874184-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/11/303666474-894963161892011-1775816796400874184-n.jpg)
![303063924-448924450511888-3868975796157503449-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/11/303063924-448924450511888-3868975796157503449-n.jpg)
![302932392-1177437126452118-8302263289357006486-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/11/302932392-1177437126452118-8302263289357006486-n.jpg)
![302921034-1255353271961349-3529554680431487322-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/11/302921034-1255353271961349-3529554680431487322-n.jpg)
![301086104-5136717879783887-2789931671385528366-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/11/301086104-5136717879783887-2789931671385528366-n.jpg)