Hozzávalók:
30 dkg Mester család kelt tészta liszt
20 dkg Mester család házi kenyérliszt
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
1 cs porélesztő
10 dkg margarin – olvasztva
3 db alma – reszelve
2 kk fahéj
kb 2,25 dl víz
+ kb 10-15 dkg Mester család diabetikus étbevonó
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a az almát és a margarint, eldolgozzuk benne, végül a vizet és alaposan összedolgozzuk.
Majd három részre osztjuk.
Két részt tenyerünkkel kilapítunk, majd csokit teszünk bele, és feltekerjük őket, a harmadikat kisodorjuk.
Majd összefonjuk őket.
Egy sütőpapírral kibélelt formába tesszük, olajjal vékonyan lekenjük.
50 fokon kb. 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.