Hozzávalók:
15 dkg Mester család Kenyérmix
45 dkg Mester család Házi kenyérliszt
1,5 cs porélesztő
3-4 kk só
7,5 dkg köles liszt
2 dkg útifűmaghéj
5 dkg tápióka keményítő
3,5 dkg Mester család burgonyapehely
9 dl víz
4 ek olaj
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban kimérjük, majd alaposan elkeverjük.
Hozzá adjuk a vizet, alaposan kidolgozzuk, majd az olajat .
Végül egy sütőpapírral bélelt nagyobb kenyérformába tesszük a tésztát, elegyengetjük a tetejét, majd olajjal vékonyan lekenjük.
50 fokon kb. 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 60 perc alatt megsütjük.
![323062837-851993176052548-7285814500861696787-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/323062837-851993176052548-7285814500861696787-n.jpg)
![323528437-541380667753249-3430238455461420242-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/323528437-541380667753249-3430238455461420242-n.jpg)
![323534222-1187513362134916-7410226701280976022-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/323534222-1187513362134916-7410226701280976022-n.jpg)
![324455429-882138462980253-3413159221741810282-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/324455429-882138462980253-3413159221741810282-n.jpg)
![324651993-1210884972851970-8965023161888815716-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/324651993-1210884972851970-8965023161888815716-n.jpg)
![325301338-627586998801157-4942902989461713361-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/325301338-627586998801157-4942902989461713361-n.jpg)