Hozzávalók:
25 dkg Mester család kelt tészta liszt
25 dkg Mester család házi kenyér lisztkeverék
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
1 cs porélesztő
10 dkg margarin – puha
1,5 dl cukormentes növényi tejszín
2,5 dl víz
+ Mester család holland kakaópor
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint beledolgozzuk, majd a tejszínt és a vizet. Alaposan összedolgozzuk.
Majd 3 részre osztjuk.
Az egyiket simán hagyjuk, a másodikba 1 ek kakaóport beledolgozunk, a harmadikba 2-2,5 ek kakaópor ( ha szükséges adjunk hozzá némi folyadékot).
Mind a 3 részt elosztjuk 5 részre.
Majd a fehér részeket kinyújtjuk.
A világosabb kakaós részeket is kinyújtjuk.
A sötétebb kakaós részeket kisodorjuk.
Majd leteszünk egy világos részt, arra egy kakaós részt, majd beletesszük a kisodort sötét barna részt, végül feltekerjük.
Egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába egymásra helyezzük, majd olajjal vékonyan lekenjük.
50 fokos sütőben 1 órát kelesztjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
![325392868-898325871359220-3704840441052302484-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/325392868-898325871359220-3704840441052302484-n.jpg)
![324642224-505650848345120-4352032229526977018-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/324642224-505650848345120-4352032229526977018-n.jpg)
![323978425-1003242990661911-6124818884864154777-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/323978425-1003242990661911-6124818884864154777-n.jpg)
![323113934-487408153550994-668933236427106430-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/323113934-487408153550994-668933236427106430-n.jpg)
![322959537-732269041545715-9027797760216819848-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/322959537-732269041545715-9027797760216819848-n.jpg)
![321834374-3404775646458912-6183288070080896586-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/321834374-3404775646458912-6183288070080896586-n.jpg)