Hozzávalók:
40 dkg főtt köles ( 10 dkg nyers köles négyszeres növényi tejben megfőzve )
ízlés szerint édesítő
10 dkg barna rizsdara
Töltelék:
1 db érett banán
ha szükséges , akkor ízlés szerint édesítő
+ pirított kókuszreszelék
Elkészítés:
A főtt kölest az édesítővel, a rizsdarával és a vegan pro – banános porral jó alaposan kézzel összedolgozzuk (egynemű legyen ).
A töltelékhez a banánt villával összetörjük, majd hozzáadjuk a sós karamellás port – és ha szükséges, akkor édesítőt.
A kókuszreszeléket lepirítjuk.
A köleses masszát 6 részre osztjuk.
Tenyerünkkel kilapítjuk, beleteszünk a sós karamellás töltelékből, majd gombócot formázunk belőlük.
Egy lábasba vizet forralunk, majd ha forr a víz, akkor a gombócokat beletesszük és megfőzzük.
Majd a pirított kókuszreszelékben megforgatjuk.