Hozzávalók:

20 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

5 dkg tápióka keményítő

2,5 dkg útifűmaghéj

2 dkg Viva Natura Univerzális növényi komplex – KATT IDE – ITT TALÁLOD

1 dkg Viva Natura Hibiszkusz virágpor- KATT IDE – ITT TALÁLOD

4 dkg édesítő (1:4)

4 g sütőpor

2,5 dl víz 

1 kk citromlé

Töltelék:

75 dkg alma – megmosva, lereszelve

1 kk fahéj

1 kk szerecsendió

1 dkg Viva Natura Csipkebogyó húspor- KATT IDE – ITT TALÁLOD

1 dkg útifűmaghéj

1 kk citromlé

ízlés szerint édesítő

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tészta száraz alapanyagait egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összekeverjük.

Egy pite formát vékonyan kiolajozzuk, majd a tésztát nedves kézzel elegyengetjük benne, mindenhova egyformán jusson, majd megszúrkáljuk villával az alját.

 A lereszelt almát az összes többi alapanyaggal együtt összekeverjük, majd a tésztára halmozzuk, és eloszlatjuk rajta.

180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

A Viva Natura termékekért – KATT IDE – ITT TALÁLOD