Hozzávalók:
15 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
10 dkg tápiókakeményítő
3 dkg útifűmaghéj
2 dkg Viva Natura Univerzális növényi komplex por – KATT IDE – ITT TALÁLOD
kb 2,35 – 2,4 dl víz
1 ek citromlé
4 dkg édesítő (1:4)
1,5 dkg Viva Natura Hibiszkusz virágpor- KATT IDE – ITT TALÁLOD
Töltelék:
30 dkg köles túró – édesítve ( 7,5 dkg kölest alaposan átmosunk, majd négyszeres növényi tejben megfőzzük )
1,5 dkg Viva Natura Csipkebogyó húspor- KATT IDE – ITT TALÁLOD
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk.
A köles tűrót kikeverjük a csipkebogyó húsporral, majd a kinyújtott tésztát megkenjük vele.
Két hosszanti oldalát behatjuk, majd feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, tetejét vékonyan olajozzuk, majd bevagdossuk.
180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.
![340425537-156652177092622-1197925511835430095-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/340425537-156652177092622-1197925511835430095-n.jpg)
![340444445-1643683872711364-1472803878961178583-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/340444445-1643683872711364-1472803878961178583-n.jpg)
![340530148-1009718717103949-4907591770880057227-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/340530148-1009718717103949-4907591770880057227-n.jpg)
![340559688-973279683683121-7281479468053062783-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/340559688-973279683683121-7281479468053062783-n.jpg)
![340695593-782746516435300-5376097114520800463-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/340695593-782746516435300-5376097114520800463-n.jpg)
![340896468-562216689376834-6640119192863350670-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/340896468-562216689376834-6640119192863350670-n.jpg)