Hozzávalók:
30 dkg főtt, áttört burgonya
30 dkg köles túró (sós)
50 dkg Mester család házi kenyérliszt
1 cs porélesztő
2 kk só
12,5 dkg margarin
4 dlvíz
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a köles túrót, összedolgozzuk vele, majd belegyúrjuk a margarint.
Végül hozzáadjuk a vizet és alaposan összegyúrjuk.
Egy órát meleg helyen kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk kb. 2 ujjnyira, majd szaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük és 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
![345879993-234926455923500-3390840741048090497-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/345879993-234926455923500-3390840741048090497-n.jpg)
![345870415-194582023470262-2319618580774034073-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/345870415-194582023470262-2319618580774034073-n.jpg)
![345868385-1449050032535956-6867366011367350776-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/345868385-1449050032535956-6867366011367350776-n.jpg)
![345867789-2821777957959712-7403413144530130112-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/345867789-2821777957959712-7403413144530130112-n.jpg)
![345865182-245092454866728-1409429806578923473-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/345865182-245092454866728-1409429806578923473-n.jpg)
![345863257-257366346954544-4699468554940980472-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/345863257-257366346954544-4699468554940980472-n.jpg)