Hozzávalók:

10 dkg Medhusa Great gluténmentes prémium zabpehely – KATT IDE  – ITT TALÁLOD

20 dkg Medhusa Great gluténmentes zabpehelyliszt- KATT IDE  – ITT TALÁLOD

5 dkg édesítő (1:4)

3 dkg útifűmaghéj őrlemény

1 cs sütőpor

3 dl növényi tej

1 ek citromlé

Töltelék:

10 dkg holland kakaópor

2 dkg őrölt fahéj

ízlés szerint édesítő

kb. 1,5 dl növényi tejszín

Tetejére:

növényi tejszín – citromlé – porédesítő keveréke

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kidolgozzuk.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk vékonyra.

A töltelék alapanyagait kikeverjük alaposan, majd megkenjük vele az előzőleg kinyújtott lapot.

Feltekerjük, majd csigákra vágjuk.

Egy kör alakú tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd a csigákat belehelyezzük.

Tetejüket olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40 – 45 perc alatt megsütjük.

Az öntet alapanyagait alaposan kikeverjük, majd ha félig meghűlt a csiga akkor rácsorgatjuk, majd ha teljesen akkor ismét megcsorgatjuk vele, majd fogyasztható.

A MedhusaGreat termékeket – KATT IDE  – ITT TALÁLOD