Hozzávalók:
10 dkg Medhusa Great gluténmentes prémium zabpehely – KATT IDE – ITT TALÁLOD
20 dkg Medhusa Great gluténmentes zabpehelyliszt- KATT IDE – ITT TALÁLOD
5 dkg édesítő (1:4)
3 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 cs sütőpor
3 dl növényi tej
1 ek citromlé
Töltelék:
10 dkg holland kakaópor
2 dkg őrölt fahéj
ízlés szerint édesítő
kb. 1,5 dl növényi tejszín
Tetejére:
növényi tejszín – citromlé – porédesítő keveréke
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kidolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk vékonyra.
A töltelék alapanyagait kikeverjük alaposan, majd megkenjük vele az előzőleg kinyújtott lapot.
Feltekerjük, majd csigákra vágjuk.
Egy kör alakú tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd a csigákat belehelyezzük.
Tetejüket olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40 – 45 perc alatt megsütjük.
Az öntet alapanyagait alaposan kikeverjük, majd ha félig meghűlt a csiga akkor rácsorgatjuk, majd ha teljesen akkor ismét megcsorgatjuk vele, majd fogyasztható.