Hozzávalók:
25 dkg rizs ( basmati )
1 kisebb fej karfiol
50 dkg ChefGomba – fehér csiperke
10 dkg vöröslencse
só
bors
ízlés szerint zöldfűszerek
3 ek olaj
Tetejére:
3 dl növényi tejföl
10 dkg reszelt növényi sajt
ízlés szerint só
1 dl növényi tejszín
Elkészítés:
A rizst megfőzzük.
A vöröslencsét alaposan átmossuk és megfőzzük.
A karfiolt megpucoljuk, szétszedjük, megmossuk, majd félig puhára főzzük.
A gombát megpucoljuk, megmossuk, cikkekre vágjuk, majd az olajat lábasba tesszük, beletesszük a gombát, alaposan átforgatjuk, majd picit pirítjuk a zöldfűszerekkel együtt.
Ha ezekkel megvagyunk, akkor egy jénai tálba elkezdjük rétegezni.
Végül a tetejére az alapanyagokat kikeverjük, leöntjük vele, hogy mindenhova jusson, majd 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.