Kihagyás
Mona Konyhája – Élet az ételallergiával Logo Mona Konyhája – Élet az ételallergiával Logo
  • Rólam – ki is vagy én
  • Receptek
    • Mentes termékek
      • Egészségmarket
      • Lidl
    • Aby Hungary
    • BBN – Vegifeel
    • Csokoládék
    • Egyéb receptek mentesen
    • Hunorganic
    • Lisztkeverékmentes receptek
    • Mester család termékeiből
    • Nocarb
    • Nutri free
      • NF – Nativa Food
    • Schar
    • Viva Natura
    • Vegán
    • Mentes nyaralás
  • Tanácsok
  • Szeretetkonyha
    • Szeretetkonyha ajánló – Lepd meg !
    • Szeretetkonyha ajánló – Több, mint főzés
    • Szeretetkonyha a Libri Könyvesboltok polcain
    • Szeretetkonyha – Mentesklub.hu ajánló
    • Szeretetkonyha ajánló Lillától
    • Szeretetkonyha – Beszélgetés szerzőtársammal Légrádi Ildikóval és Merán Bálinttal.
    • Szereretkonyha a Lírában (Vecsés)
    • Szeretetkonyha interjú Böbitől, a Több, mint főzés blog írójától.
    • Szeretetkonyha – cikk a glutenerzekeny.hu oldalon
    • Szeretetkonyha – Cikk Árvai Nóritól a babamamakonzultáció oldalon
    • Szeretetkonyha – ajánló a Csak a Mentes oldalon
    • Szeretetkonyha – Ajánló az “Ezisgyőr” bloggerétől Csobay Dánieltől
    • Szeretetkonyha – Ajánló a Kiskegyed magazin 2021.január 12. számában
    • Szeretetkonyha – Ajánló Emese ( egy edző ) szemszögéből
  • Mona „mentes” sorozat – könyvcsomag
    • A MENTES SÜTISKÖNYV
      • Kávéház magazin ajánlója – A Mentes Sütis könyvemről
    • Az ünnepek mentes ételei
      • GoodFood magazin „Gasztro Portál „ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
      • Mariann ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
    • A nagyvilág mentes ételei
      • Sláger FM 2023.11.24 – beszégetés A Nagyvilág Mentes ételei című könyvemről
      • MEX Rádió riport – 2023. 10.27
      • A Nagyvilág Mentes Ételei – Így készült
      • Bogi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Petra ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Szilvi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dabas Rádió interjú – 2023.11.04
      • Ivett ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Niki ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Dzsenifer ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Gasztromagazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Kávéház magazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Zsófi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Ildi ( Mesevilág habbal ) ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Andi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Hajni ( Tudatos minimalizmus ) ajánlója – A Nagyvilág Mnetes Ételei könyvemről
  • Könyvek
  • Letölthető anyagok
    • Videók
  • Online főzés
  • Tanácsadás és főzés
  • Események, tanfolyamok
  • Találkozók / Rendezvények
  • Média – Megjelenések
  • Partner program és Rendezvény
  • Webshop
  • Hírlevél
  • Adataim

    Regisztráció
  • Rólam – ki is vagy én
  • Receptek
    • Mentes termékek
      • Egészségmarket
      • Lidl
    • Aby Hungary
    • BBN – Vegifeel
    • Csokoládék
    • Egyéb receptek mentesen
    • Hunorganic
    • Lisztkeverékmentes receptek
    • Mester család termékeiből
    • Nocarb
    • Nutri free
      • NF – Nativa Food
    • Schar
    • Viva Natura
    • Vegán
    • Mentes nyaralás
  • Tanácsok
  • Szeretetkonyha
    • Szeretetkonyha ajánló – Lepd meg !
    • Szeretetkonyha ajánló – Több, mint főzés
    • Szeretetkonyha a Libri Könyvesboltok polcain
    • Szeretetkonyha – Mentesklub.hu ajánló
    • Szeretetkonyha ajánló Lillától
    • Szeretetkonyha – Beszélgetés szerzőtársammal Légrádi Ildikóval és Merán Bálinttal.
    • Szereretkonyha a Lírában (Vecsés)
    • Szeretetkonyha interjú Böbitől, a Több, mint főzés blog írójától.
    • Szeretetkonyha – cikk a glutenerzekeny.hu oldalon
    • Szeretetkonyha – Cikk Árvai Nóritól a babamamakonzultáció oldalon
    • Szeretetkonyha – ajánló a Csak a Mentes oldalon
    • Szeretetkonyha – Ajánló az “Ezisgyőr” bloggerétől Csobay Dánieltől
    • Szeretetkonyha – Ajánló a Kiskegyed magazin 2021.január 12. számában
    • Szeretetkonyha – Ajánló Emese ( egy edző ) szemszögéből
  • Mona „mentes” sorozat – könyvcsomag
    • A MENTES SÜTISKÖNYV
      • Kávéház magazin ajánlója – A Mentes Sütis könyvemről
    • Az ünnepek mentes ételei
      • GoodFood magazin „Gasztro Portál „ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
      • Mariann ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
    • A nagyvilág mentes ételei
      • Sláger FM 2023.11.24 – beszégetés A Nagyvilág Mentes ételei című könyvemről
      • MEX Rádió riport – 2023. 10.27
      • A Nagyvilág Mentes Ételei – Így készült
      • Bogi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Petra ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Szilvi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dabas Rádió interjú – 2023.11.04
      • Ivett ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Niki ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Dzsenifer ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Gasztromagazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Kávéház magazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Zsófi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Ildi ( Mesevilág habbal ) ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Andi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Hajni ( Tudatos minimalizmus ) ajánlója – A Nagyvilág Mnetes Ételei könyvemről
  • Könyvek
  • Letölthető anyagok
    • Videók
  • Online főzés
  • Tanácsadás és főzés
  • Események, tanfolyamok
  • Találkozók / Rendezvények
  • Média – Megjelenések
  • Partner program és Rendezvény
  • Webshop
  • Hírlevél
Előző Következő
  • View Larger Image

Dabas Rádió interjú – 2023.11.04

A Teljes  adást itt tudjátok vissza hallgatni – KATT IDE

2023. november 8.|A Nagyvilág mentes ételei, Média - Megjelenések|

Ajánlott bejegyzések

Hajni ( Tudatos minimalizmus ) ajánlója – A Nagyvilág Mnetes Ételei könyvemről
Andi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
Ildi ( Mesevilág habbal ) ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
Zsófi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
Kávéház magazin ajánlója – A Mentes Sütis könyvemről

Recept könyvek

Legutóbbi bejegyzések

  • Tökfőzelék ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Szilvás krémes ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Jégkrém süti ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)
  • Amerikai palacsinta ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Kókuszos szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Facebook

Instagram

mona_konyhaja

Most már jön a szilva szezon :D Érdekes, hogy a Most már jön a szilva szezon :D Érdekes, hogy alapvetően nem tartozik annyira a kedvenc gyümölcseim közé, viszont fagyiba, joghurtba, krémbe, sütibe... gyümilevesbe jöhet - csak úgy magában nem ). Így hát most már kellett egy szilvás krémes sütemény - is! Ismét egy jó kis piskóta készült, és egy nagyon egyszerűen elkészíthető krém. A szilvákat puhára főztem, majd kapott ezt - azt és kész is lett a krém :D ( Amúgy a citromos - mákos sütim krémjét vettem alapul ). Na meg a piskótába arany lenmagliszt is került. Ugye ha lenmaglisztet használ az ember, a tészta vagy piskóta színe sötétebb, de az arany lenmagliszttől nem! Nagyon  jó állagot tud adni - na meg az egészségre is nagyon jó hatással van!! Én a @grapoila - tól szoktam beszerezni ( - https://grapoilashop.hu/ahol van kuponkódom - MONAKONYHAJA - használd és akkor kedvezményt is kapsz :) ) 
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg Grapoila Arany lenmagliszt

3 dkg útifűmaghéj

4,5 dl víz

5 dkg édesítő (1:4)

1 kk citromlé

7 g sütőpor

Krém:

20 dkg szilva

1 ek szilvalekvár - cukormentes, gluténmentes, vegán

2 dl növényi ital ( rizs, kókusz.... )

3 dl növényi tejszín

12,5 dkg barna rizsliszt

7 dkg margarin

ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a nedves alapanyagokat.

Egy 21x21 - es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a masszát, majd 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

A krémhez a szilvát megmossuk, kimagozzuk.

Egy lábasba tesszük az édesítővel és a növényi itallal, puhára főzzük, majd botmixerrel pépesítjük.

Egy tálkában kikeverjük a növényi tejszínt a barna rizsliszttel, majd lassan a szilvás keverékhez adjuk.

Folyamatosan keverjük, majd ha besűrűsödött , akkor belekeverjü a margarint és a lekvárt.

Ha meghűlt a piskóta kettévágjuk, megtöltjük a krémmel és a tetejére is rakunk.

#szponzorálttartalom #vegán #szilva #gluténmentes #sütemény #monakonyhaja #tejmentes #tojásmentes #cukormentes #lenmagliszt #foodie #healthy #diet #diéta
A főzelékekért nem mindenki rajong - szerintem. A főzelékekért nem mindenki rajong - szerintem. Nekem sem mindegyik a kedvencem ( pl. én a finomfőzeléket.... NEM! :D ). A spenót, sóska, borsó... vagy éppen a tökfőzelék, na ezek simán jöhetnek. Én nem viszek nagy flancot a tökfőzi elkészítésébe, hasolóképpen készítem, mint anno a nagyikám ( igen, sok mindent úgy készítek, mint ő ). Jó sok kapor, annyi, hogy én most növényi tejszínnel készítettem, nem pedig a tejfölös ( növényi ) változat. 
Na a másik kérdés, ki mit szokott enni mellé... Magába, vagy valami feltéttel, vagy esetleg pékárúval??
Nálam vegán csevap volt és a @magyarglutenmentes élesztőmentes szénhidrátcsökkentett kis bagettje volt.
Hozzávalók:

1 kg tök ( nekem ez már lereszelve stb.. volt )

ízlés szerint kapor

só

barna rizsliszt

0,5 dl növényi ital

0,5 dl víz

2 dl növényi tejszín

Elkészítés:

A tököt a sóval és kaporral felteszem főni a víz és növényi itallal.

Ha megfőtt, akkor a növényi tejszínt kikeverem kb. 3-4 ek barna rizsliszttel, majd besűrítem a tököt.

Majd tálalható.

#gluténmentes #vegán #ajánlás #tökfőzelék #monakonyhaja
Azért ez az augusztus is jó volt! #august #summe Azért ez az augusztus is jó volt!
#august #summer #end #month #goodbye
Vannak olyan receptjeim, amit már többször elkészítettem, de mondjuk más gyümölccsel, vagy kakaópor helyett fahéjjal.  Ennél a receptnél az redetiben meggy volt, de azóta már eperrel is elkészítettem. Nagyon finom úgy is!!! Itt azért nem egyszerűen csak kikeverem a lapokat, hanem itt nyújtani is kell, de szerintem abszolút megéri az időt ráfordítani.
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Egyébként az összes alapanyagot betudjátok szerezni a @kifli_szupermarket oldalról, ahol a kuponkódommal kedvezményt kaptok: MONA2500!
Hozzávalók:
Tészta:
12,5 dkg barna rizsliszt
20 dkg köles liszt
20 dkg tápióka keményítő
2,8 dkg útifűmaghéj őrlemény
5 dkg édesítő (1:4)
8 g sütőpor
3,8 dl víz
2 ek citromlé
Töltelék:
20 dkg köles ( alaposan átmosva - 6 dl növényi tejben és 2 dl növényi tejszínben édesítővel megfőzve )
30 dkg meggy
kb. 10 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán meggy lekvár
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk. Hagyjuk állni kb. 5 percet.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és három egyenlő részre osztjuk.
Mindegyiket kinyújtjuk.
Az egyik lapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük lekvárral, majd a meggy felét rászórjuk, majd erre a megfőtt köles felét elegyengetjük, majd a következő lap, ugyanígy lekvár, meggy és a köles másik fele, majd az utolsó lap. 
Tetejét vékonyan olajozzuk, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
#szponzorálttartalom #sütemény #meggyes #vegán #gluténmentes  #tejmentes #tojasmentes #cukormentessüti #lassufelszívódású #diet #dietfood #glutenfree
#milkfree #freefrom #allergenfree
Ha nagyon akarod... eléred! Mit nekünk 12 órá Ha nagyon akarod... eléred! 
Mit nekünk 12 órás út!!
Már másfél hónapja!

@annaszalaikiss @realstraykids @straykids_official_jp @jypstraykids
@gnabnahc @yong.lixx
@miniseungkim @t.leeknowsaurus
@i.2.n.8 @jutdwae
@hynjinnnn @_doolsetnet
#straykids #dominate #stay #straykidsstay #straykidseverywhereallaroundtheworld #frankfurt #juli15 #concert #straykidsconcert #withmydaughter #fantastic #summer #monakonyhaja
Még tombol a meleg, úgyhogy nálunk a hideg fino Még tombol a meleg, úgyhogy nálunk a hideg finomságok nagyon mennek! Amolyan jégkrém süti félét készítettem ( amúgy simán lehet szerintem torta formába is, meg egy kis csoki a tetejére - és akkor már kész a jégkrém torta :D ). Készítettem egy kekszes réteget ( természetesen ez mentes keksz - de lehet piskótás is ), aztán jött egy pisztáciás ( ehhez a pisztácia krémet a @grapoila - tól szereztem be ( https://grapoilashop.hu/ - van kuponkódom is - MONAKONYHAJA - ha haszáljátok akkor kedvezményt kapot ), aztán pedig egy mangós réteg jött. Hát nekem nagyon bejött, annyira tettem a fagyasztóba, míg szeletelhető lett - tehát nem fagyasztottam agyon!! Brutál jó lett.
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Hozzávalók:
1. réteg
kb. 20 dkg mentes keksz
kb. 1 dl koffeinmentes kávé
1-2 ek növényi tejszín
2. réteg
10 dkg Grapoila pisztácia krém
ízlés szerint porédesítő
1 dl növényi mascarpone
3. réteg
25 dkg mangó ( ez már pucolva.. )
15 dkg növényi mascarpone
ízlés szerint porédesítő
Elkészítés:
A kekszet apróra tördeljük, majd összedolgozzuk a kávéval és növényi tejszínnel.
Egy szélesebb kenyérformát folpackkal kibéleltem, majd belenyomkodtam.
A pisztáciás réteg alapanyagait kézi robotgéppel összedolgoztam, majd a kekszes rétegre egyengettem.
A mangót pépesítettem, majd robotgéppel a többi alapanyaggal együtt kikevertem.
Ment a pisztáciás rétegre.
Fagyasztóba tettem, míg megdermed ( de csak annyira, hogy adagolható legyen )
#szponzorálttartalom #pisztacia #vegan #gluténmentes #icecream #tejmentes #tojásmentes #cukormentes #irdiéta #diet #freefrom #summer #august
Ismét citromos sütemény, de ezúttal a piskótába került.  A krém egy egyszerű vaníliás pudingos alapú, viszont én csokissal is kifogom majd próbálni, mert szerintem úgyis nagyon finom! A tetejére pedig az elmaradhatatlan csoki került most!
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Hozzávalók:
Piskóta:
40 dkg Mester Család süteményliszt
5 dkg Mester család édesítő ( 1:4)
8 g Mester család sütőpor
1,5 dl citromlé ( nekem 40 százalékos volt!!!! )
1,75 dl víz
Krém:
12 dkg Mester Család vaníliás pudingpor ( de szerintem finom lehet akár puncs vagy csokival is )
ízlés szerint édesítő
3 dl növényi tej
3 dl növényi tejszín
20 dkg margarin
+ 10 dkg Mester család mazsola
+ 10 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva
1-2 kk rumaroma
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, majd jól kikeverjük.
20x20 - as sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 - 35 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a pudingport, édesítőt, növényi tejet, növényi tejszínt egy lábasba tesszük, jól összekeverjük, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint.
A kihűlt piskótát három részre vágjuk ( 3 lap legyen ).
A középső lapot egy tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a mazsolát és a rumaromát, összekeverjük.
A tepsibe visszatesszük az alsó lapot, ráegyengetjük a krém egyik felét, erre jön az összemorzsolt mazsolás piskóta, majd a krém másik fele, végül a piskóta teteje.
Végül az olvasztott étbevonót tesszünk a tetejére.
#sütemény #recept #vegán #gluténmentes #monakonyhaja #tejmentes #tojásmentes #cukormentes #szójamentes #vanília #citrom #healthy #foodie #august #summer
Na majd most olyan leszek, mint Mabel a Csengetett Na majd most olyan leszek, mint Mabel a Csengetett Mylordból :D Idejét sem tudom mikor ettem utoljára.... Amerikai palacsintát :D :D De most komolyan... Pedig kb. 5 perc alatt elkészítettem a tésztát hozzá, aztán csapattam a pallersütőbe :D Csupán csicseriborsó és barna rizsliszt az alapja... Ennyike :D És amúgy brutál finom!!! Csak mondom ;) <3
Glutén, tej,tojás, cukor, szójamentes, lisztkeverékmentes, vegán!!
Az alapanyagokat pedig a @kifli_szupermarket oldalról betudjátok szerezni, használjátok a MONA2500 kuponkódot és kedvezményt ( 2500.-) kaptok!!!
Hozzávalók ( 5-6 db ):

12 dkg Csicseriborsó liszt

5 dkg barna rizsliszt

csipet só

csipet édesítő

Kb. 2,5 dl víz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálban alaposan kikeverjük.

Egy palacsintasütőt vékonyan kiolajozunk, majd kb. 1,5 ek masszát elkenünk rajta kisebb körbe.

Megsütjük az egyik, majd a másik oldalát is.

Majd tálalható - lekvárral, sodóval.....

#szponzorálttartalom #vegan #glutenfree #monakonyhaja #vegán #gluténmentes #palacsinta #tejmentes #tojasmentes #cukormentes #lisztkeverékmentes #irdiéta #diet #freefrom #foodlovers
Ezt a sütit februárban osztottam meg veletek, ak Ezt a sütit februárban osztottam meg veletek, akkor nagyon nagy sikere volt. Gondoltam elevenítsük fel. Nálunk azóta is nagy kedvenc, és elkészítettem már diós verziöban is ( a tésztája diós ). Mi azóta is nagyon szeretjük. Tervezek majd újabb mákos recepteket, mert jó kis ötleteim születtek, de először hajrázunk a sulinak a kezdéséhez :D Izgatottan várjuk ( de lehet csak én :D ), mert ugye Annus most kezdi a gimnáziumot!
Nálatok? Várják a gyerekek a sulit, vagy az ovi kezdést??? 
Hozzávalók:
10 dkg darált mák
15 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg köles liszt
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
6 g sütőpor
4 dkg édesítő (1:4)
1 ek citromlé
3,2 dl víz
Krém:
4 dl növényi tej
2 dl citromlé ( lehet kevesebbet is, de akkor növényi tejjel helyettesítsd )
15 dkg barna rizsliszt
ízlés szerint édesítő
15 dkg margarin
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük ( 21x23 ), majd 180 fokos sütőben kb.35 perc alatt megsütjük.
A krémhez egy lábasba tesszük a növényi tejet, citromlevet, barna rizslisztet, édesítőt, alaposan összekeverjük, majd sűrűre főzzük.
Amikor kihűlt, akkor robotgéppel belekeverjük a margarint.
Ha meghűlt a piskótánk, akkor kettévágjuk, megtöltjük a krém háromnegyed részével, majd a maradék negyed rész pedig a tetejére kerül.
#vegán #mák #citrom #sütemény #gluténmentes 
#monakonyhaja #diet #dietfood #foodie #glutenfree
#vegan #cukormentes #tejmentes #fyp #tojásmentes
Szereted a kókuszos sütiket? Van aki egészen od Szereted a kókuszos sütiket? Van aki egészen oda van érte :D Nálunk is van a családban! Na akkor ezt a szuper gyorsan elkészíthető finomságot mindenképp ki kell próbálnod. Tényleg nagyon egyszerű! Az alapba került most lenmagliszt is ( amit ahogy már tudhatjátok a @grapoila - tól szerzek be - https://grapoilashop.hu/ - van kódom is - MONAKONYHAJA - ezzel kedvezményesen tudtok vásárolni! Nekünk nagyon betalált ez a finomságot, próbáljátok ki ti is!!!
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Hozzávalók:

10 dkg barna rizsliszt

5,5 dkg Grapoila lenmagliszt

7,5 dkg kókuszreszelék

4 dkg édesítő (1:4)

6 g sütőpor

3 dl víz

Krém:

1 db banán

10 dkg kókuszreszelék

ízlés szerint édesítő

1,5 dl növényi tejföl

1 kk vanília aroma

+ kókuszreszelék a szóráshoz

+ szeletelt mandula a szóráshoz

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

21x21 - es sütőpapírral kibélelt formába egyengetjük a masszát, majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

A banánt egy tálban villával összetőrjük, majd az összes alapanyaggal együtt kikeverjük.

A megsült piskóta tetejére oszlatjuk, megszórjuk kókuszreszelékkel és szeletelt mandulával.

Hagyjuk 4-5 órát hűvös helyen, hogy jól összeálljon.

#szponzoralttartalom #kókusz #gluténmentes #vegán #monakonyhaja  #tejmentes #tojásmentes #cukormentes #diet #diéta #cöliákia #coliac #glutenfree #healthyfood #foodblogger
Almás sütemény, de nem pite. Mégis annyira hoz Almás sütemény, de nem pite. Mégis annyira hozza azt nekem! Pihe puha piskóta, benne pedig almás - vaníliás - fahéjas töltelék. A recept abszolüt nem egy ördöngősség, tényleg nagyon könnyen elkészíthető ( be is tettem videót róla! ). Szerintem tényleg érdemes kipróbálni! 
És most egy jó hír is! A @kifli_szupermarket oldalon ha használjátok a MONA2500 kuponkódot, akkor kedvezményt kaptok a vásárlásból ( 2500 ft ). Minden alapanyagot onnan szereztem be hozzá!
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg köles liszt

2,5 dkg útifűmaghéj

1 ek vanília aroma

2,75 dl víz

5 dkg édesítő (1:4)

6 g sütőpor

1 kk citromlé

Töltelék:

50 dkg alma

1 cs vaníliás pudingpor

ízlés szerint édesítő

ízlés szerint fahéj

2 dl növényi tejszín

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat. Jól kikeverjük.

Egy 21x21 - es sütőpapírral bélelt formába tesszük és 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Az almákat megmossuk, lereszeljük, egy lábasba tesszük.

Hozzáadjuk a fahéjat és az édesítőt.

Elkezdjük puhítani.

A pudingport kikeverjük a növényi tejszínnel, majd amikor már az alma levet eresztett, akkor belekeverjük, sűrűre főzzük.

Ha meghűlt a piskóta, kettévágjuk, majd megtöltjük az almás töltelékkel.

Hagyjuk pár órát hűvös helyen, hogy jól összeálljon.

#hirdetés #sütemény #vegán #gluténmentes #monakonyhaja #almás #tejmentes #tojásmentes #cukormentes #diet #diéta #lisztkeverékmentes
Köleskrémes sütemény, amiben most citrom ízes Köleskrémes sütemény, amiben most citrom ízesítést kapott a krém. Pofon egyszerűen elkészíthető finomság, hisz kell egy jó nagy piskóta, felteker, megvár míg meghül, aztán tölt :D Na ugye milyen egyszerű??? Nagyon egyserűen és gyorsan elkészíthető, aztán ugyanolyan gyorsan el is tud ám fogyni!!!
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

15 dkg tápióka keményítő

3 dkg útifűmaghéj

4 dkg édesítő (1:4)

4,6 dl víz

1,5 ek holland kakaópor

6 g sütőpor

2 ek citromlé

Krém:

1 cs gluténmentes vaníliás pudingpor

10 dkg barna rizsliszt

1 ek vanília aroma

3,8 dl növényi tej

0,2 dl citromlé

ízlés szerint édesítő

20 dkg főtt köles

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy tepsit ( gáz tepsi méretű ) sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát ráöntjük, elegyengetjük. 180 fokos sütőben kb. 20-22 perc alatt megsütjük ( tűpróba! ).

A krémhez a pudingport, barna rizslisztet, édesítőt, növényi tejet, citromlevet, édesítőt egy lábasba tesszük, kikeverjük és sűrűre főzzük, majd robotgéppel belekeverjük a kölest.

Ha megsült a piskóta, akkor konyharuha segítségével feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.

Majd ha kihűlt, akkor kitekerjük, megtöltjük a krémmel, majd feltekerjük és a külsejére is kenünk a krémből.

Hagyjuk pár órát, hogy összeálljon.

#köles #sütemény #vegán #gluténmentes #monakonyhaja #recept #tejmentes #tojásmentes #diet #diéta #allergenfree
Kövess engem

Szociális háló

FacebookYouTubeInstagram

Kategóriák

  • A MENTES SÜTISKÖNYV (3)
  • A Mentes sütiskönyv (2)
  • A Nagyvilág mentes ételei (18)
  • Aby Hungary (45)
  • Az ünnepek mentes ételei (2)
  • Bake free (84)
  • BBN – Vegifeel (21)
  • Csokoládék (9)
  • Csokoládék házilag (4)
  • Dia Wellness (1)
  • Egészségmarket (1)
  • Egyéb (10)
  • Egyéb receptek mentesen (35)
  • Főétel (5)
  • GK Food (3)
  • Gluténérzékenység , avagy a cöliákia (1)
  • Hunorganic (175)
  • Lisztkeverékmentes receptek (199)
  • MamaVita (16)
  • Mandulaliget – Tanfolyam (1)
  • Média – Megjelenések (70)
  • Mentes nyaralás (5)
  • Mentes termékek (1)
  • Mester Család – sütő nap – tanfolyam (11)
  • Mester család termékeiből (433)
  • Naturharmonia (6)
  • NF – Nativa Food (3)
  • Nocarb (48)
  • Nutri free (10)
  • Nutriversum (59)
  • Paleo Központ (16)
  • Receptek (3)
  • Rólam – ki is vagy én (3)
  • Schar (6)
  • SCHAR SÜTŐTANFOLYAMOK (5)
  • Szeretetkonyha (14)
  • Találkozók / Rendezvények (106)
  • Tegyünk Együtt Egymásért találkozók (19)
  • Tündér – liget sütő tanfolyam (3)
  • Vegán (1 260)
  • Videók (49)
  • Viva Natura (15)
  • Wise Food (19)
- MonaKonyhája | Van élet az ételallergiával
Minden jog fenntartva!
Az oldalon megjelenő adatokat szerzői jog védi, azok letöltése és másolása kizárólag a weboldal tulajdonosának engedélyével lehetséges, melynek elmulasztása jogi következményekkel járhat!
Webáruház és honlap fejlesztés: https://bodorweb.eu
FacebookYouTubeInstagram
Page load link

Kedves Látogató!

Már rendelhető „A mindennapok mentes ételei” című könyv!

Go to Top