Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg Barna rizsliszt
7,5 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
2,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
4 dkg édesítő (1:4)
6 g sütőpor
2 ek citromlé
5 dl növényi tej
Krém:
10 dkg darált dió
1 üv Nutriversum kesudió vaj- KATT IDE – ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONA10 KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT
20 dkg Barack jam
0,5 dl növényi tejszín
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibetesszük ( gáztepsi méretű), majd a tésztát elegyengetjük.
180 fokos sütőben kb. 25 – 30 perc alatt megsütjük.
A tölteléket kikeverjük.
Ha megsült a piskóta, akkor még forrón egy konyharuha segítségével feltekerjük, megvárjuk, míg kihűl.
Majd megtöltjük a krémmel és hagyjuk 2-3 órát pihenni, majd fogyasztható.