Hozzávalók:

Tészta:

35 dkg Mester család házi kenyér liszt

20 dkg Mester család kelt tészta liszt

15 dkg barna rizsliszt

2,2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

27,5 dkg növényi margarin

2 dl növényi tejszín

2 dl víz

1 ek citromlé

12 g Mester család sütőpor

Töltelék:

1.

50 dkg natúr gesztenyemassza

15 dkg darált dió

ízlés szerint édesítő

annyi növényi tejszín, hogy kenhető legyen

2.

15 dkg darált mák

ízlés szerint édesítő

25 dkg cukormentes meggybefőtt

annyi növényi tejszín, hogy kenhető legyen

+ olaj és növényi tejszína kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejszínt, vizet és citromlevet. Jó alaposan dolgozzuk össze.

Majd barna rizslisztes lapra tegyük, alaposan dolgozzuk át rajta, majd osszuk két egyforma részre.

A töltelékeket keverjük ki.

Az egyiket nyújtsuk ki, kenjük meg a gesztenyés – diós töltelékkel, majd két hosszanti szélét hajtsuk be és tekarjük fel a rövidebb szélétől.

A másikkal is így járunk el, csak abba a mákos töltelék megy.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket , majd lekenjük a tejszínes olajjal.

180 fokos sütőbe tesszük, majd 20 perc elteltével újra lekenjük, majd további kb. 25-30 percig sütjük.

A Mester család termékeket itt találod – KATT IDE