Hozzávalók:
35 dkg rizs
50 dkg vegyes zöldségkeverék
15 dkg sült sütőtök
2 dl növényi tejszín
ízlés szerint só
ízlés szerint zöldfűszerek ( bazsalikom, petrezselyem, oregánó)
4 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
2 x 3 ek olaj
Elkészítés:
A sütőtököt pépesítjük.
A zöldségeket olajon megpirítjuk, majd pároljuk. Sózzuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a sütötök pürét, összekeverjük, majd felöntjük a tejszínnel.
A rizst az olajon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel ( 5,5 dl), és elkezdjük főzni, majd ha már majdnem elfogyott a víz róla, akkor hozzáadjuk a zöldséges keveréket, illetve a sörélesztópelyhet, alaposan összekeverjük, majd készre főzzük.
![f9fbc0de-1021-427b-8f7d-a900689e209e](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/f9fbc0de-1021-427b-8f7d-a900689e209e.jpg)
![d393f97e-aea1-4e15-b856-6691af4f94f7](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/d393f97e-aea1-4e15-b856-6691af4f94f7.jpg)
![c8c4e4dd-44fe-4ca9-bcaf-260e30a16cf5](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/c8c4e4dd-44fe-4ca9-bcaf-260e30a16cf5.jpg)
![6cf4bf99-aa32-4499-9dd4-c68134927cb2](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/6cf4bf99-aa32-4499-9dd4-c68134927cb2.jpg)