Hozzávalók:
35 dkg rizs
50 dkg vegyes zöldségkeverék
15 dkg sült sütőtök
2 dl növényi tejszín
ízlés szerint só
ízlés szerint zöldfűszerek ( bazsalikom, petrezselyem, oregánó)
4 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
2 x 3 ek olaj
Elkészítés:
A sütőtököt pépesítjük.
A zöldségeket olajon megpirítjuk, majd pároljuk. Sózzuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a sütötök pürét, összekeverjük, majd felöntjük a tejszínnel.
A rizst az olajon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel ( 5,5 dl), és elkezdjük főzni, majd ha már majdnem elfogyott a víz róla, akkor hozzáadjuk a zöldséges keveréket, illetve a sörélesztópelyhet, alaposan összekeverjük, majd készre főzzük.