Hozzávalók:
Tészta:
23,5 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
16 dkg tápióka keményítő
3,7 dkg útifűmaghéj őrlemény
6 dkg édesítő (1:4)
3,5 dl víz
2 ek citromlé
Töltelék:
10 dkg kókuszreszelék
1 kk fahéj
2,5 dkg vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
kb. 1 dl növényi tejszín
+ 12 db meggyszem
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a formázáshoz
Elkészítés:
Egy tálban a száraz alapanyagokat a tésztához alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk.
Majd négy egyenlő részre osztjuk.
Mindegyiket kicsi bagettra formázzuk, majd a közepükbe méllyedést teszünk ujjunkkal, és egy csónak szerű formát kapunk.
A töltelék alapanyagait kikeverjük, majd egyenlú részben elosztjuk a formákban, majd mindegyik tetejére 3-3 szem meggyet teszük.
Sűtőpapíros tepsire tesszük őket, széleit olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40 – 45 perc alatt megsütjük.
![06838de3-1960-4541-9a93-51a232065bc9](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/06838de3-1960-4541-9a93-51a232065bc9.jpg)
![36a99185-4d3b-4d40-b71d-530b673818ab](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/36a99185-4d3b-4d40-b71d-530b673818ab.jpg)
![4e424538-0343-406c-a85c-581e525fcff3](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/4e424538-0343-406c-a85c-581e525fcff3.jpg)
![0fe05f2b-33a0-4c35-8282-aaae14190c34](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/0fe05f2b-33a0-4c35-8282-aaae14190c34.jpg)