Hozzávalók:
Tészta:
23,5 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
16 dkg tápióka keményítő
3,7 dkg útifűmaghéj őrlemény
6 dkg édesítő (1:4)
3,5 dl víz
2 ek citromlé
Töltelék:
10 dkg kókuszreszelék
1 kk fahéj
2,5 dkg vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
kb. 1 dl növényi tejszín
+ 12 db meggyszem
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a formázáshoz
Elkészítés:
Egy tálban a száraz alapanyagokat a tésztához alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk.
Majd négy egyenlő részre osztjuk.
Mindegyiket kicsi bagettra formázzuk, majd a közepükbe méllyedést teszünk ujjunkkal, és egy csónak szerű formát kapunk.
A töltelék alapanyagait kikeverjük, majd egyenlú részben elosztjuk a formákban, majd mindegyik tetejére 3-3 szem meggyet teszük.
Sűtőpapíros tepsire tesszük őket, széleit olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40 – 45 perc alatt megsütjük.