Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj őrlemény
2 dkg chia mag
2 dkg chia mag – darálva
5 dkg kókuszreszelék
1 cs sütőpor
4 dkg holland kakaópor
6 dkg édesítő (1:4)
5 dl víz
2 ek citromlé
Krém:
2,5 dkg chia mag
3 dkg chia mag – darálva
15 dkg rizsdara
5 dkg édesítő (1:4)
5 dl növényi tej
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan kikeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük ( 18×18 – as ), majd 180 fokon kb 35-40 perc alatt megsütjük.
A krém alapanyagait egy lábasban alaposan kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd hagyjuk hogy jól összeálljon. ( én egy éjjelt hagytam ).