Hozzávalók:
15 dkg köles liszt
25 dkg barna rizsliszt
15 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj
5 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
3,2 dl víz
2 ek citromlé
Töltelék:
olvasztott margarin a kenéshez
fahéj és édesítő keveréke a szóráshoz
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tészta száraz alapanyagait egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, és kinyújtjuk.
Megkenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk a fahéjas keverékkel.
Feltekerjük, majd hosszában felvágjuk.
Majd egymásba tekerjük.
Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük ( az enyén szélesebb forma volt), majd olajjal vékonyan lekenjük.
180 fokos sütőben kb 45-50 perc alatt megsütjük.
![e4a75feb-63f6-4e62-ba25-363c9dc9f433](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/e4a75feb-63f6-4e62-ba25-363c9dc9f433.jpg)
![b89ba139-4e6d-4a23-819f-992ab40137cc](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/b89ba139-4e6d-4a23-819f-992ab40137cc.jpg)
![6f65794b-d5a9-4776-8d7b-b95f5d096eb4](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/6f65794b-d5a9-4776-8d7b-b95f5d096eb4.jpg)
![1d5bdf9e-643d-4f70-89d2-72906ee179a6](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/1d5bdf9e-643d-4f70-89d2-72906ee179a6.jpg)