Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj őrlemény
2 dkg chia mag
2 dkg chia mag – darálva
5 dkg kókuszreszelék
1 cs sütőpor
4 dkg holland kakaópor
6 dkg édesítő (1:4)
5 dl víz
2 ek citromlé
Krém:
2,5 dkg chia mag
3 dkg chia mag – darálva
15 dkg rizsdara
5 dkg édesítő (1:4)
5 dl növényi tej
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan kikeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük ( 18×18 – as ), majd 180 fokon kb 35-40 perc alatt megsütjük.
A krém alapanyagait egy lábasban alaposan kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd hagyjuk hogy jól összeálljon. ( én egy éjjelt hagytam ).
![cfd2d017-a76f-4adb-ba67-6cdd26c12048](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/cfd2d017-a76f-4adb-ba67-6cdd26c12048.jpg)
![cd9fb103-8e2b-4e99-8b4a-9df6bd3eb38f](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/cd9fb103-8e2b-4e99-8b4a-9df6bd3eb38f.jpg)
![b0a5ed86-e0f5-417d-8fd2-acff7a70c834](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/b0a5ed86-e0f5-417d-8fd2-acff7a70c834.jpg)
![827c3c3b-837b-4a94-b6e5-4519cdc6aecf](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/827c3c3b-837b-4a94-b6e5-4519cdc6aecf.jpg)