Hozzávalók:
12,5 dkg köles liszt
20 dkg barna rizsliszt
10 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj őrlemény
3 dl víz
1 cs sütőpor
2 ek citromlé
30 dkg főtt áttört burgonya
15 dkg cukkini – reszelve
1,5 dkg gluténmentes, sörélesztőpehely
1-2 kk só
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a cukkinit, eldolgozzuk benne, majd a vizet és a citromlevet, és alaposan összedolgozzuk.
Barna rizslisztes lapra tesszük, átdolgozzuk, majd kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, tetejét késsel berácsozzuk, majd szaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, és lekenjük őket vékonyan olajjal.
180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
![fa7e6011-8e06-4bcd-925d-309c0c12e32a](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/03/fa7e6011-8e06-4bcd-925d-309c0c12e32a.jpg)
![f8bf4791-7c81-4833-9ad1-337e1241fe62](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/03/f8bf4791-7c81-4833-9ad1-337e1241fe62.jpg)
![df566072-45b3-42a2-a422-b0f2a125c5b6](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/03/df566072-45b3-42a2-a422-b0f2a125c5b6.jpg)
![756feba5-fa0c-4fcc-8cd6-fa424fad0d56](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/03/756feba5-fa0c-4fcc-8cd6-fa424fad0d56.jpg)
![3db91143-3d75-47aa-be9a-3fdc3e4033d0](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/03/3db91143-3d75-47aa-be9a-3fdc3e4033d0.jpg)