Hozzávalók:
12,5 dkg köles liszt
20 dkg barna rizsliszt
10 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj őrlemény
3 dl víz
1 cs sütőpor
2 ek citromlé
30 dkg főtt áttört burgonya
15 dkg cukkini – reszelve
1,5 dkg gluténmentes, sörélesztőpehely
1-2 kk só
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a cukkinit, eldolgozzuk benne, majd a vizet és a citromlevet, és alaposan összedolgozzuk.
Barna rizslisztes lapra tesszük, átdolgozzuk, majd kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, tetejét késsel berácsozzuk, majd szaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, és lekenjük őket vékonyan olajjal.
180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.