Hozzávalók:
40 dkg fött köles
10 dkg barna rizsliszt
10 dkg tápióka keményítő
10 dkg kókuszreszelék
4 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 cs sütőpor
5 dkg édesítő (1:4)
3,5 dl növényi tej
2 ek citromlé
Tetejére:
20 dkg meggy pépesítve
kb. 0,5 dl növényi tejszín
1-2 kk útifűmaghéj őrlemény
Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy tálba tesszük és alaposan kikeverjük.
Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A pépesített meggyet, növényi tejszínt és útifűmaghéjat kikeverjük ( kenhető legyen ), majd a még forró sütemény tetejére kenjük.
Így hagyjuk, hogy kihűljön, majd fogyasztható!