Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg barna rizsliszt
20 dkg tápióka keményítő
4 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 cs sütőpor
5 dkg édesítő (1:4)
3 dl növényi tej
2 ek citromlé
Töltelék:
2 kg alma – lereszelve
fahéj
2 ek citromlé
ízlés szerint édesítő
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd kinyújtjuk.
Az egyik lapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A töltelék alapanyagait összekeverjük egy tálban, majd kinyomkodva a tésztára tesszük, elegyengetjük, majd rátesszük a másik tészta lapot.
Olajjal nagyon vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 35 – 40 perc alatt megsütjük.