Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg barna rizsliszt
20 dkg tápióka keményítő
4 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 cs sütőpor
5 dkg édesítő (1:4)
3 dl növényi tej
2 ek citromlé
Töltelék:
2 kg alma – lereszelve
fahéj
2 ek citromlé
ízlés szerint édesítő
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd kinyújtjuk.
Az egyik lapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A töltelék alapanyagait összekeverjük egy tálban, majd kinyomkodva a tésztára tesszük, elegyengetjük, majd rátesszük a másik tészta lapot.
Olajjal nagyon vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 35 – 40 perc alatt megsütjük.
![c29d2579-a37f-4436-892b-e0e9f1d30687](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/03/c29d2579-a37f-4436-892b-e0e9f1d30687.jpg)
![a9c2cca4-2a96-4480-aed1-03e4bf05a504](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/03/a9c2cca4-2a96-4480-aed1-03e4bf05a504.jpg)
![390ec79e-6af0-4e7a-b907-70fa7f176bbf](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/03/390ec79e-6af0-4e7a-b907-70fa7f176bbf.jpg)
![7e49a44d-612a-46b7-b210-91b1ad629d44](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/03/7e49a44d-612a-46b7-b210-91b1ad629d44.jpg)