Hozzávalók:
35 dkg édesburgonya
1 db nagyobb TV paprika
25 dkg ChefGomba – Laska
25 dkg ChefGomba – szeletelt csiperke
kb. 1 liter víz
ízlés szerint só
ízlés szerint friss kapor – apróra vágva
2 dl növényi tejszín
3 ek olaj
Elkészítés:
Az édesburgonyát ás a paprikát megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk.
A gombákat megmossuk, a laska gombát felaprítjuk.
Az olajat egy lábasba tesszük, megpirítjuk a paprikát rajta, majd hozzáadjuk a gobákat és az édesburgonyát, alaposan összekeverjük, majd sózzuk, elkeverjük, felöntjük vízzel.
Puhára főzzük, majd botmixerrel pépesítjük.
A tejszínt és a kaprot egy tálban elkeverjük, kimerünk a levesből hozzá, összekeverjük, majd vissza öntjük a lábasba, kb. 5-10 percig főzzük még, majd tálalható.