Hozzávalók:
25 dkg barna rizsliszt
10 dkg tápióka keményítő
5 dkg köles liszt
4 dkg útifűmaghéj őrlemény
2,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
1 cs sütőpor
1-2 kk só
3 dl növényi tej
2 dl növényi tejszín
2 ek citromlé
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagkat egy tálban alaposan össze keverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kidolgozzuk.
Barna rizslisztes lapra tesszük,átgyúrjuk, majd kinyújtjuk kb. 2 ujjnyira.
Tetejét késsel becsíkozzuk,majd szaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük a tetejüket, majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.