Hozzávalók:
25 dkg barna rizsliszt
10 dkg tápióka keményítő
5 dkg köles liszt
4 dkg útifűmaghéj őrlemény
2,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
1 cs sütőpor
1-2 kk só
3 dl növényi tej
2 dl növényi tejszín
2 ek citromlé
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagkat egy tálban alaposan össze keverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kidolgozzuk.
Barna rizslisztes lapra tesszük,átgyúrjuk, majd kinyújtjuk kb. 2 ujjnyira.
Tetejét késsel becsíkozzuk,majd szaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük a tetejüket, majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
![15393d23-7db3-41bd-9345-0d9d9dbfb2e5](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/15393d23-7db3-41bd-9345-0d9d9dbfb2e5.jpg)
![aca355ed-1ee4-4839-b002-b30dc7b477b1](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/aca355ed-1ee4-4839-b002-b30dc7b477b1.jpg)
![c351124f-7b50-446d-acae-568447275093](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/c351124f-7b50-446d-acae-568447275093.jpg)
![e8ff2767-bee0-4662-aaf9-78cb3086af68](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/e8ff2767-bee0-4662-aaf9-78cb3086af68.jpg)
![fdd2f1bf-f866-43f6-9a14-d4bae8808cbf](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/fdd2f1bf-f866-43f6-9a14-d4bae8808cbf.jpg)