Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg Medhusa Great gluténmentes kenyérliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD
25 dkg margarin
6 dkg édesítő (1:4)
0,25 dl növényi tejszín
4 g sütőpor
Töltelék:
30 dkg rizs
6 dl növényi tejhelyettesítő
30 dkg cukormentes barackbefőtt
7,5 dkg Medhusa Great prémium zabpehely
5 dkg gluténmentes vaníliás pudingpor
7,5 dkg rizsdara
2 dl befőttlé ( a barackbefőttnek a leve )
2 dl növényi tejszín
ízlés szerint édesítő
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el. A rizst megfőzzük a növényi tejhelyettesítőben. A zabpelyhet, pudingport, édesítőt, rizsdarát egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a befőtt levét, alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a megfőtt rizshez, és sűrűre főzzük.
Hagyjuk kihűlni.
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint , végül a tejszínt.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, két részre szedjük.
Mind a két részt kinyújtjuk, majd az egyiket egy sótőpapírral bélelt tepsibe tesszük, erre rá a tölteléket, majd a tészta másik fele.
Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A Medhusa Great termékeket itt találod – KATT IDE