Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg Medhusa Great gluténmentes kenyérliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD
25 dkg margarin
6 dkg édesítő (1:4)
0,25 dl növényi tejszín
4 g sütőpor
Töltelék:
30 dkg rizs
6 dl növényi tejhelyettesítő
30 dkg cukormentes barackbefőtt
7,5 dkg Medhusa Great prémium zabpehely
5 dkg gluténmentes vaníliás pudingpor
7,5 dkg rizsdara
2 dl befőttlé ( a barackbefőttnek a leve )
2 dl növényi tejszín
ízlés szerint édesítő
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el. A rizst megfőzzük a növényi tejhelyettesítőben. A zabpelyhet, pudingport, édesítőt, rizsdarát egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a befőtt levét, alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a megfőtt rizshez, és sűrűre főzzük.
Hagyjuk kihűlni.
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint , végül a tejszínt.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, két részre szedjük.
Mind a két részt kinyújtjuk, majd az egyiket egy sótőpapírral bélelt tepsibe tesszük, erre rá a tölteléket, majd a tészta másik fele.
Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
![b119f1f3-20f0-469d-9818-fd85032f262b](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/06/b119f1f3-20f0-469d-9818-fd85032f262b.jpg)
![b65d4694-2c85-4dd1-96ac-b74fae11f9ec](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/06/b65d4694-2c85-4dd1-96ac-b74fae11f9ec.jpg)
![a6eeac3e-de51-4f82-997a-5b6c5a159de5](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/06/a6eeac3e-de51-4f82-997a-5b6c5a159de5.jpg)
![4b42cf2d-8e77-4a9f-9a1c-2cb903f61fec](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/06/4b42cf2d-8e77-4a9f-9a1c-2cb903f61fec.jpg)