Hozzávalók:
20 dkg barna rizsliszt
15 dkg tápióka keményítő
5 dkg útifűmaghéj
1 cs sütőpor
4,5 dkg édesítő (1:4)
3 dl víz
2 ek citromlé
Töltelék:
ízlés szerint édesítő
20 dkg meggy
ízlés szerint fahéj
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A meggyet összekeverjük a fahéjjal és az édesítővel.
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk anedves alapanyagokat, összedolgozzuk, majd hagyjuk állni 5-10 percet.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, majd három egyenlő részre osztjuk.
Mindegyiket kinyújtjuk, majd megtöltjük a meggyel, feltekerjük őket, végül összefonjuk.
Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, tetejét vékonyan olajozzuk, majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.