Hozzávalók:
25 dkg alma
1 db körte
15 dkg cirok liszt
5 dkg köles liszt
4 dkg édesítő (1:4)
3 dkg útifűmaghéj
6 g sütőpor
2,5 dl víz
5 dkg margarin – olvasztva
1 kk citromlé
+ fahéj
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk.
Beforgatjuk fahéjba.
A körtét megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk.
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól kikeverjük.
Beleforgatjuk a fahéjas alma kockákat, majd egy 21×21 – es sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük.
A tetejére tesszük a körte kockákat.
180 fokos sütőben kb. 25 – 30 perc alatt megsütjük.
