Hozzávalók:
20 dkg Aby friss tészta gluténmentes liszt
2 db tojás (L)
só
kb 0,75 dl víz
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Töltelék:
1 db hagyma (kicsi)
2 ek olaj
20 dkg darált hús
só
bors
zöldfűszerek
0,5 dl rizstejszín
1-2 ek Aby kenyérliszt
Öntet:
1 dl rizstejszín
10 dkg reszelt növényi sajt
1 dl rizstej
só
petrezselyem
Elkészítés:
Elkészítjük a tölteléket. A hagymát megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst és fűszereket, elkeverjük, sütjük, hogy fehéredjen a hús. Majd hozzáadjuk a tejszínt, és 1-2 ek Aby kenyérlisztet, jól elkeverjük, sűrítjük, majd hagyjuk hűlni.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és jó alaposan összedolgozzuk. Majd rizslisztes lapon jó vékonyra kinyújtjuk. Pohár vagy pogácsa szaggató segítségével kiszaggatjuk (párosan jöjjön ki ).
Majd kezdjük tölteni. Egy korong közepére teszünk a húsból, majd rá egy másik korong és villa segítségével lenyomkodjuk a szélét. Ha mind kész, akkor lobogó sós vízben kifőzzük.
Az öntethez az alapanyagokat egy lábasba tesszük és összefőzzük. Majd tálalunk . Jó étvágyat!