Hozzávalók:

20 dkg Aby friss tészta gluténmentes liszt

2 db tojás (L)

kb 0,75 dl víz

+ rizsliszt a nyújtáshoz

Töltelék:

1 db hagyma (kicsi)

2 ek olaj

20 dkg darált hús

bors

zöldfűszerek

0,5 dl rizstejszín

1-2 ek Aby kenyérliszt

Öntet:

1 dl rizstejszín

10 dkg reszelt növényi sajt

1 dl rizstej

petrezselyem

Elkészítés:

Elkészítjük a tölteléket. A hagymát megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst és fűszereket, elkeverjük, sütjük, hogy fehéredjen a hús. Majd hozzáadjuk a tejszínt, és 1-2 ek Aby kenyérlisztet, jól elkeverjük, sűrítjük, majd hagyjuk hűlni.

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és jó alaposan összedolgozzuk. Majd rizslisztes lapon jó vékonyra kinyújtjuk. Pohár vagy pogácsa szaggató segítségével kiszaggatjuk (párosan jöjjön ki ).

Majd kezdjük tölteni. Egy korong közepére teszünk a húsból, majd rá egy másik korong és villa segítségével lenyomkodjuk a szélét. Ha mind kész, akkor lobogó sós vízben kifőzzük.

Az öntethez az alapanyagokat egy lábasba tesszük és összefőzzük. Majd tálalunk . Jó étvágyat!