Hozzávalók:
6 db tojás
7 dkg Nocarb rost sütőmix
1 cs sütőpor
2 ek édesítő (1:4)
0,5 dl víz
Krém:
6 dl víz
6 db tojásfehérje
1 cs vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
2 db tojássárgája
+ Mester diabetikus étbevonó
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot készítünk. A sárgáját az édesítővel kikeverjük, majd hozzáadjuk a hab felét, elkeverjük. Majd beletesszük a rost sütőmixet és sütőport, kikeverjük, végül beleforgatjuk a maradék habot. 18 cm es formába öntjük, majd kb 25-30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a vízzel kikeverjük a pudingot, tojássárgáját és az édesítőt. A tojásfehérjét felverjük habbá. Ha sűrűre főtt a krém, akkor hozzáadjuk a habot és jól beleforgatjuk.Simára keverjük.
Majd ha meghűlt a piskóta kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.
Tetejét csokival borítjuk.
Egy éjjelre a hűtőbe tesszük.