Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg Naturbit Barna rizsliszt
5 dkg Naturbit köles liszt
5 dkg tápióka liszt
1 dkg útifűmaghéj
1 dkg útifűmaghéj őrlemény
3 ek édesítő (1:4)
1,5 dkg holland kakaópor
0,5 cs sütőpor
3 dl víz
„Túrókrém”:
kb 15 – 20 dkg köles
vanília aroma
citromlé
rizstejszín
„Narancsos” réteg
5 dl narancsos üdítő
2 cs vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A piskóta alapanyagait jó alaposan kikeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.
A kölest megfőzzük én 4 x – es vízben főztem, jó puhára, majd botmixereztem , de nem kell egészen pépesre. Majd hozzáadtam a citromlevet, édesítőt és 1-2 ek rizstejszínt. Elkeverjük.
A pudingokat megfőzzük a narancsos üdítőben.
Majd rétegezzük.
Piskóta, „túrókrém”, „narancsos réteg”, majd hagyjuk egy éjjelt állni.