Hozzávalók:

15 dkg Naturbit barna rizsliszt

7,5 dkg Naturbit köles liszt

2 dkg Naturbit Útifűmaghéj őrlemény

1 dkg Útifűmaghéj

2,5 dkg Mimen tápióka keményítő

2 ek édesítő (1:3)

3 dl víz

1 ek citromlé

6 gr sütőpor

+ szilvalekvár – fahéj – keveréke, ebbe teszünk útifűmaghéjat, kb 1-2 ek (ne legyen túl folyós!)

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd elkeverjük. Majd hozzáadjuk a vizet és s citromlevet, majd jó alaposan összedolgozzuk. Majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk, megkenjük a lekvárral, majd egyik oldaláról elkezdjük feltekerni kb a feléig, majd a másik oldaláról is, hogy dupla csiga legyen. Sütőpapíros tepsire tesszük, majd vékonyan olajjal lekenjük.

180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.