Hozzávalók:
30 dkg főtt, áttört burgonya / édesburgonya
5 gr sütőpor
só
8 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
7,5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
2 dkg Tápióka keményítő
2 dkg útifűmaghéj
kb. 0,6 dl víz
1 ek citromlé
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy tálban jó alaposan összedolgozzuk, majd 5-10 percet pihentetjük. Majd 4 részre osztjuk, kezünkkel formázzuk, majd forró olajban kisütjük.
Én növényi joghurttal és növényi sajttal fogyasztottam.
![36329377-2299234946770100-1329151279846391808-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/06/36329377-2299234946770100-1329151279846391808-n.jpg)
![36380487-2299234893436772-995948683390353408-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/06/36380487-2299234893436772-995948683390353408-n.jpg)
![36411741-2299235110103417-4123532280515788800-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/06/36411741-2299235110103417-4123532280515788800-n.jpg)
![36418899-2299234923436769-6745609733119410176-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/06/36418899-2299234923436769-6745609733119410176-n.jpg)
![36423597-2299235093436752-3291075517272293376-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/06/36423597-2299235093436752-3291075517272293376-n.jpg)
![36512468-2299234876770107-1777831352024956928-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/06/36512468-2299234876770107-1777831352024956928-n.jpg)