Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Tápióka keményítő
5 dkg Naturbit hajdina liszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
2 dkg utifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 cs sütőpor
12 g só (ennyi elég, mivel a tetejére dekor só kerül!)
5,5 dl víz
2,5 ek citromlé / almaecet
+ olaj a kenéshez
+ dekor só a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jól összedolgozzuk, kb 5-10 percet pihentetjük.
Majd lisztes lapon (én köles lisztet szórtam alá), kör alakba kinyújtjuk, majd 8 részre végjuk. Szélesebb részüknél fogva feltekerjük, kiflit formázunk belőle, majd sütőpapíros tepsire tesszük. Olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk dekor sóval.
180 fokos sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
![39089032-2070446219938388-1819318223548448768-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/08/39089032-2070446219938388-1819318223548448768-n.jpg)
![39090141-2312236582126318-3890773601720205312-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/08/39090141-2312236582126318-3890773601720205312-n.jpg)
![39134778-300250300735614-1047118833560584192-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/08/39134778-300250300735614-1047118833560584192-n.jpg)
![39196747-1056214401202952-878729817472630784-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/08/39196747-1056214401202952-878729817472630784-n.jpg)
![39208361-2130866783902013-4268008722585878528-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/08/39208361-2130866783902013-4268008722585878528-n.jpg)
![37500652-520666541696266-3738553655737974784-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/08/37500652-520666541696266-3738553655737974784-n.jpg)
![39159180-2342750325967302-8222981725920165888-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/08/39159180-2342750325967302-8222981725920165888-n-1.jpg)
![39234635-316604112252729-5980892158981308416-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/08/39234635-316604112252729-5980892158981308416-n.jpg)