Hozzávalók:

20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

10 dkg Tápióka keményítő

5 dkg Naturbit hajdina liszt (ITT)

10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

2 dkg utifűmaghéj

2 dkg útifűmaghéj őrlemény

1 cs sütőpor

12 g só (ennyi elég, mivel a tetejére dekor só kerül!)

5,5 dl víz

2,5 ek citromlé / almaecet

+ olaj a kenéshez

+ dekor só a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jól összedolgozzuk, kb 5-10 percet pihentetjük.

Majd lisztes lapon (én köles lisztet szórtam alá), kör alakba kinyújtjuk, majd 8 részre végjuk. Szélesebb részüknél fogva feltekerjük, kiflit formázunk belőle, majd sütőpapíros tepsire tesszük. Olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk dekor sóval.

180 fokos sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.