Hozzávalók:
22,5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
12,5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
10 dkg Mimen tápióka eményítő (ITT)
2 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény (ITT)
5 gr sütőpor
1,5 ek citromlé
3 ek édesítő (1:4)
kb 5,5 dl víz
+ kb 30 -35 dkg darált édesített dió
+ 25 dkg barack lekvár
+ olvasztott mentes csokoládé
+ köles liszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tészta száraz alapanyagait egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól kidolgozzuk. Hagyjuk pihenni kb 15 percet. Majd 3 vagy 4 részre osztjuk. Köles lisztes lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk a tepsink méretére (nekem 20×20 as volt). Majd sütőpapírral kibéleljüka tepsit, egy lapot beleteszünk, majd lekvár és dió… így rétegezzük , amíg el nem fogy (felülre tészta kerüljön).
Majd 180 fokos sütőben kb 30.40 perc alatt megsütjük.
Ha meghűlt, akkor csokival borítjuk.
![40122629-437995010023367-7932689902905327616-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/09/40122629-437995010023367-7932689902905327616-n.jpg)
![40169457-292807364855556-287725232163127296-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/09/40169457-292807364855556-287725232163127296-n.jpg)
![40183488-374923183044172-2309697377289633792-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/09/40183488-374923183044172-2309697377289633792-n.jpg)
![40198842-1987489444874824-3736363948266487808-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/09/40198842-1987489444874824-3736363948266487808-n.jpg)
![40262248-720655604949638-3356277368548229120-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/09/40262248-720655604949638-3356277368548229120-n.jpg)
![40122629-437995010023367-7932689902905327616-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/09/40122629-437995010023367-7932689902905327616-n.jpg)