Hozzávalók:

45 dkg Mester család házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

1 ek Naturbit köles liszt (ITT)

1 ek gluténmentes sörélesztőpehely

1 ek útifűmaghéj (ITT)

kb 4,5 – 4,6 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jó alapossan összedolgozzuk. Hozzáadjuk az olajat is és eldolgozzuk benne.

Majd rizslisztes lapra tesszük, jól átgyúrjuk, majd kinyútjuk és hajtogatjuk, ezt ismételjük meg még háromszor. Majd kör alakba kinyújtjuk és négy cikkre (ha több kiflit szeretnénk, akkor nyolc cikkre ) vágjuk. Majd a szélesebb résztől feltekerjük, és sütőpapíros tepsire tesszük. Olajjal vékonyan lekenjük, majd 50 fokon kelesztjük kb 40 percet, majd 180 fokon kb 35 perc alatt megsütjük.