Hozzávalók:

10 dkg Naturbit hajdina liszt (ITT)

10 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

5 dkg Natrubit köles liszt (ITT)

10 dkg Mimen tápióka keményítő (ITT)

1,5 dkg útifűmaghéj

1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

3 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

2 ek citromlé

kb 3,5 dl víz

Töltelék:

1.

25 dkg szilvalekvár + 15 dkg darált mák + ízlés szerint édesítő

2.

4 db nagyobb alma reszelve , édesítve, + fahéj

3.

20 dkg édesített darált dió + rizstejszín keveréke

4.

Szilvalekvár ( kb 15 dkg)

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ rizstejszínes olaj a kenéshez

Elkészítés:

A lapokhoz a száraz alapanyagokat kikeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, majd alaposan összedolgozzuk. ( 5-10 percet hagyjuk állni)

Majd rizslisztes lapon 5 részre osztjuk és kinyújtjuk a lapokat.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az elsőt, rá a mákos keverék, majd egy lap, erre jön a szilvalekvár, majd megint egy ap, erre jön a diós keverék, majd megint egy lap és az almás töltelék (amit kinyomkodtunk! – mivel álltában levet ereszt), majd az utolsó lap.

Tetejét rizstejszínes olajjal lekenjük, majd 180 fokon kb 3-0-35 perc -alatt megsütjük.