Hozzávalók:
10 dkg Naturbit hajdina liszt (ITT)
10 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
5 dkg Natrubit köles liszt (ITT)
10 dkg Mimen tápióka keményítő (ITT)
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
3 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
2 ek citromlé
kb 3,5 dl víz
Töltelék:
1.
25 dkg szilvalekvár + 15 dkg darált mák + ízlés szerint édesítő
2.
4 db nagyobb alma reszelve , édesítve, + fahéj
3.
20 dkg édesített darált dió + rizstejszín keveréke
4.
Szilvalekvár ( kb 15 dkg)
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ rizstejszínes olaj a kenéshez
Elkészítés:
A lapokhoz a száraz alapanyagokat kikeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, majd alaposan összedolgozzuk. ( 5-10 percet hagyjuk állni)
Majd rizslisztes lapon 5 részre osztjuk és kinyújtjuk a lapokat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az elsőt, rá a mákos keverék, majd egy lap, erre jön a szilvalekvár, majd megint egy ap, erre jön a diós keverék, majd megint egy lap és az almás töltelék (amit kinyomkodtunk! – mivel álltában levet ereszt), majd az utolsó lap.
Tetejét rizstejszínes olajjal lekenjük, majd 180 fokon kb 3-0-35 perc -alatt megsütjük.
![47261841-720473421648993-2314819357718347776-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/12/47261841-720473421648993-2314819357718347776-n.jpg)
![47284417-375082023236977-8316223434396794880-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/12/47284417-375082023236977-8316223434396794880-n.jpg)
![47322317-398650994214143-5047440399413542912-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/12/47322317-398650994214143-5047440399413542912-n.jpg)
![47358992-1775867332540786-939423559405535232-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/12/47358992-1775867332540786-939423559405535232-n.jpg)
![47358992-1775867332540786-939423559405535232-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/12/47358992-1775867332540786-939423559405535232-n.jpg)
![47503509-592243777892420-279090784530071552-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/12/47503509-592243777892420-279090784530071552-n.jpg)