Hozzávalók:

Piskóta:

15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

3,5 dkg tápióka keményítő

4 ek édesítő (1:4 )

1 cs sütőpor

1 dkg útifűmaghéj

0,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

3 ek holland kakaópor

2,8 dl víz

2 ek citromlé

Krém:

30 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott – ezt engedjük ki)

4 dl rizstej

1 db Schlagfix Mascarpone (növényi)

2 cs vaníliás pudingpor

3-4 ek barna rizsliszt

4-5 ek édesítő (1:4) – kóstoljuk meg, hogy elég édes e

Tetejére:

mentes csokoládé reszelve, plusz díszítés

Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és citromlevet, majd jól elkeverjük.

18 cm – es torta formába tesszük, majd kb 25-30 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, akkor kettévágjuk.

A krémhez az erdei gyümölcsöt pépesítjük. A pudingot és rizslisztet kikeverjük a rizstejjel és édesítővel, majd megfőzzük. Hozzákeverjük a mascarponét és a gyümölcsöt.

Majd a tortát megtöltjük. Egy éjjelt hagyjuk állni, majd másnap díszítjük (én egy kis krémet hgytam a bevonásra is.