Hozzávalók:

30 dkg Mester házi enyérliszt

4 gr porélesztő

2 kk só

1 csapott ek útifűmaghéj

5 dkg puha margarin

7,5 dkg Koko Dairy free natúr joghurt

10 dkg reszelt növényi sajt

10 g Orgran tojáspótló (ITT) + víz

1,7 dl víz

+ rizstejszín és olaj keveréke a kenéshez

+ reszelt növényi sajt a szóráshoz

+ rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vízzel kikvert tojáspótlót és a margarint, növényi sajtot , majd  eldolgozzuk benne, végül a vizet is hozzáadjuk és jól kidolgozzuk. Egy órát meleg helyen pihentetjük, kelesztjük.

Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk, hajtogatjuk..ezt ismételjük háromszor. Majd az utolsó hajtogatás után kb 2 ujjnyira kinyújtjuk, majd szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük a rizstejszínes olajjal, majd megszórjuk a sajttal. 180 fokos sütőben kb 20-30 perc alatt megsütjük.