Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

10 dkg tápióka keményítő

1,5 dkg útifűmaghéj

1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

3 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

6 dl víz

3 ek citromlé

Krém:

1 doboz Schlagfix vegán mascarpone (ITT)

7 dl Schlagfix natúr tejszín

ízlés szerint édesítő

2 ek vanília aroma

40 dkg szeder (nekem fagyasztott volt)

+ reszelt mentes csoki a tetejére

+ 2 dl cikória kávé

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd kikeverjü. Sütőpapíros tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.

A tejszínt felverjük, ízesítjük, majd beleforgatjuk a mascarponét, majd két részre szedjük. Az egyik felébe belekeverjük a felolvasztott szedret, a másikba a vanília aromát.

Majd ha a piskóta meghűlt, akkor csíkokra vágjuk.

Egy tálban elkezdjük rétegezni, piskóta , meglocsoljuk a cikória kávéval, majd a vaníliás krém jön, majd piskóta, kávé és a szedres krém….

Hagyjuk egy éjjelt a hütőben!!