Hozzávalók:

Lapok:

15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

7,5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

7,5 dkg tápióka keményítő

0,5 cs sütőpor

2,25 dkg útifűmaghéj őrlemény

1,5 ek édesítő (1:4)

4,5 dl víz

1 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

Krém:

6 dl Schlagfix natúr habtejszín – vegán

ízlés szerint édesítő

25 dkg Schlagfix mascarpone – vegán

10 gr útifűmaghéj őrlemény

2 ek vanília aroma

Karamell krém:

30 dkg datolya

1 dl rizstejszín

+ olvasztott mentes csokoládé

+ morzsolt dió (aki eheti annak mogyoró)

Elkészítés:

A datolyát előző este beáztatjuk, majd másnap botmixerrel pépesítjük, majd a rizstejszínnel kikeverjük.

A lapokhoz a száraz aapanyagokat alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd kikeverjük.

Szendvics sütőt vékonyan kiolajozunk, majd a masszából ráadagolunk, és megsütjük. 3 ilyen lapot sütünk.

Majd a krémhez a habot felverjük, hozzáadjuk a mascarponét, eldolgozzuk, majd a többi alapanyagot és kikeverjük.

Egy sütőformába tesszük az első lapot, majd rá a tejszínes krémet, majd a datolyás hamis karamellt, majd megont egy lapot , krémet, karamellt, végü az utolsó lap, aminek a tetejére csak a krém jön, majd pedig csokival borítjuk és a dióval megszórjuk. Hagyjuk 5-6 órát, hogy összeálljon, maj fogyasztható.