Hozzávalók:
30 dkg Mester csalás házi kenyérliszt
15 dkg Mester család süteményliszt
1 ek édesítő (1:4) (ITT)
1 ek útifűmaghéj
1 cs porélesztő
10 g Orgran tojáspótló (ITT) + 10 ek víz elkeverve
kb 4 dl langyos rizstej
Töltelék:
15 dkg holland kakaópor
ízlés szerint édesítő
annyi növényi tejszín (Schlagfix), hogy sűrű krémet kapjunk
+ rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojáspótlót, elkeverjük benne, majd hozzáadjuk a rizstejet és jó alaposan összedolgozzuk. Egy órát meleg helyen kelesztjük.
Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk és téglalapba vágjuk (nekem 8 db lett),egyik oldalát megtöltjük a csokikrémmel, majd ráhatjuk a másik oldalt, és a széleit villával lenyomkodjuk. Majd forró olajban kisütjük.