Hozzávalók:

10 dkg tápióka keményítő

4 dkg Naturbit csicseriborsó liszt

15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

15 g gluténmentes sörélesztőpehely

1,5 dkg útifűmaghéj

1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

2 kk só

1 cs sütőpor

4 dl víz

2 ek citromlé

+ darált mák a szóráshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

Egy lábasba vizet teszünk fel forrni.

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk.

Majd 4-5 részre osztjuk és zsemlét formázunk belőle, tetejüket császárzsemle formázóval bevagdossuk, majd ha a víz felforrt, akkor beletesszük 1-2 percre.. Majd sütőpapíros tepsire kiszedjük őket, lekenjük vékonyan olajjal a tetejüket, majd megszórjuk darált mákkal.

180 fokos sütőben kb 40-50 perc alatt megsütjük.