Hozzávalók:
25 dkg Mester család házi kenyérliszt
1 kk só
fél csomag porélesztő
15 g Orgran tojáspótló + fél deci víz kikeverve (ITT)
15 dkg puha margarin
1 ek útifűmaghéj
kb 1,3-1,4 dl rizstejszín
+ olaj és rizstejszín keveréke a kenéshez
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkevrjük, majd hozzáadjuk a tojáspótlót és a margarint , majd jól eldolgozzuk. Majd hozzáadjuk a langyos rizstejet és alaposan összedolgozzuk. Majd meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk és hajtogatjuk, majd ezt négyszer ismételjük. Majd az utolsó nyújtás után szaggatjuk – kb két ujjnyi vastag legyen a tészta.
Majd sütőpapíros tepsire tesszük és lekenjük az olajos keverékkel.
Majd 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.
![53769957-651787341918999-3765040177886527488-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/09/53769957-651787341918999-3765040177886527488-n.jpg)
![53873427-382042955684645-28761325807075328-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/09/53873427-382042955684645-28761325807075328-n.jpg)
![54210436-806783266365776-79288188660613120-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/09/54210436-806783266365776-79288188660613120-n.jpg)
![54518577-832590163773296-3618565227404066816-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/09/54518577-832590163773296-3618565227404066816-n.jpg)