Hozzávalók:

15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

10 dkg Naturbit köles liszt

5 dkg Éden Prémium quinoa liszt

2 dkg arany lenmag liszt

1,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

2 dg útifűmaghéj

2 dkg útifűmaghéj őrlemény

12,5 dkg tápióka keményítő

1 cs sütőpor

3 ek citromlé

6,5 dl víz

+ 15 dkg Növényi tejföl

+ 15 dkg reszelt növényi sajt

+ magok a szóráshoz

+ olaj a kenéshez

+ reszelt növényi sajt a szóráshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet és a vizet. Jó alaposan összedolgozzuk.

A növényi tejfölt és sajt helyettesítőt összekeverjük.

Majd a tésztát kinyújtjuk (szórhatunk alá barna rizslisztet), majd megkenjük a tejföös krémmel, majd hajtunk rajta egyet, majd újra megkenjük. majd megint összehajtjuk.

Majd szaggatjuk.

Sütőpapíros tepsibe tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk magokal vagy sajttal.

180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.