Hozzávalók:
40 dkg főtt, áttört burgonya
35 dkg Mester kenyérliszt
2 kk só
1 cs porélesztő
1,2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
3,2 dl víz
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A vizen kívül az alapanyagokat begy tálban eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd 6-7 részre osztjuk. Lángost formázunk és forró olajban kisütjük.
Növényi tejföllel és növényi sajttal tálaljuk.
Mester család termékek itt:
http://webaruhaz.mestercsalad.hu/
![193207222-1163842794088549-2245449337491335329-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/05/193207222-1163842794088549-2245449337491335329-n.jpg)
![192243207-970732877033673-7769081773360088155-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/05/192243207-970732877033673-7769081773360088155-n.jpg)
![192203197-327592002116532-9045915940825763086-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/05/192203197-327592002116532-9045915940825763086-n.jpg)
![189947288-532206818155800-5125573107143623037-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/05/189947288-532206818155800-5125573107143623037-n.jpg)
![189705762-523189009091679-757975437857462560-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/05/189705762-523189009091679-757975437857462560-n.jpg)