Hozzávalók:
50 dkg Mester család Házi kenyérliszt
1 cs porélesztő
1 ek útifűmaghéj
2,5 kk só
5 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk, majd végül hozzá adjuk az olajat, és addig dolgozzuk a tésztát, míg a tál falától el nem válik.
Majd cipót formázunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük.
Olajjal vékonyan lekenjük.
50 fokon 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.
Mester család termékek itt:
https://www.mestercsalad.hu/
![246268941-224632636311666-8076096319712280820-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/10/246268941-224632636311666-8076096319712280820-n.jpg)
![245868118-479945079786280-2187534405646086684-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/10/245868118-479945079786280-2187534405646086684-n.jpg)
![245860976-4831194656893110-6779074442457610374-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/10/245860976-4831194656893110-6779074442457610374-n.jpg)
![245674022-1260095647791884-4613568132417580842-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/10/245674022-1260095647791884-4613568132417580842-n.jpg)
![245456174-166013282394661-4599837047470025812-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/10/245456174-166013282394661-4599837047470025812-n.jpg)