Hozzávalók:
50 dkg Mester házi kenyérliszt
5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
1 cs porélesztő
2-3 kk só
10 dkg Mester család burgonyapehely
8 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ gluténmentes sörélesztőpehely a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, jól összedolgozzuk, majd jön az olaj, és azzal is összedolgozzuk.
Sütőpapírral kibélelt kenyérformába tesszük,majd tetejét olajjal lekenjük.
Bevagdossuk.
50 fokon 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb 60-70 perc alatt megsütjük.
![280275646-2011843412322487-9095888417312832064-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/05/280275646-2011843412322487-9095888417312832064-n.jpg)
![280185963-1036166210415570-637045605644858781-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/05/280185963-1036166210415570-637045605644858781-n.jpg)
![280036658-3191493407774096-4067424216819823293-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/05/280036658-3191493407774096-4067424216819823293-n.jpg)
![280034050-430434982228640-3369113983993266664-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/05/280034050-430434982228640-3369113983993266664-n.jpg)
![279948666-1061330058067286-3181479918048872115-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/05/279948666-1061330058067286-3181479918048872115-n.jpg)
![279764926-1278546459340402-4293359607310297926-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/05/279764926-1278546459340402-4293359607310297926-n.jpg)
![278429930-692061795455441-8249952340687308247-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/05/278429930-692061795455441-8249952340687308247-n.jpg)