Köszi, jól vagyok! 😃
Miért is ez a poszt? Bizonyára akik követik az oldalam észrevették, hogy fogytam. Na most akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba 😃 Kérdés, mióta követed az oldalam? Ha régóta, akkor tudod, hogy pár évvel ezelőtt pajzsmirigy alulmúködéssel diagnosztizáltak. A tünetek nálam iszonyat vizesedéssel jelentkeztek, illetve a tenyerem foltos lett ( olyan réz színű, mintha valami rezes tárgyat fogtam volna meg ). Szerencsém van, hogy jó a házi orvosom, hisz amikor elmentem hozzá, akkor ő (mivel tudta, hogy cöliákiás vagyok és számos más ételallergiám van) egyből azt mondta, akkor autoimmun irányba keressük a dolgokat. Így mentem vérvételre -teljes vérkép + pajzsmirigy. Majd kiderült, hogy alulműködik. Természetesen megjártam a nőgyógyászatot, endokrinologiát. Kaptam gyógyszert. Ezzel szépen helyreállt, majd pontosan két éve az alulműködés átfordult túlműködésbe és fogytam-fogytam (és itt ismét leírom, aki követi folyamatosan az oldalt, az láthatta is, vagy elég, ha a youtube csatornámra felmentek és kb a két évvel ezelőtti videókat megnézitek). Természetesen kezelni kezdte, ismét nőgyógyászat és társai, a gyógyszer csökkentve lett. Mire helyreállt azért eltelt jó pár hónap. Az érték beállt – egy időre – majd ismét elkezdett emlekedni, ilyenkor ugye ismét a gyógyszeren kell állítani. Nos, eljött az idén április.. elég húzós napjaim voltak, pörögtem ezerrel, sok dolgom volt. Majd arra lettem figyelmes, hogy kb. 3 hét alatt 6 kiló lecsusszant, ami azért nem természetes.Energiám volt, nem éreztem egyéb mást, majd volt 1-2 rosszul létem. Na akkor mondom ez itt nem normális, de mivel két évvel ezelőtt már átmentem ezen,így egyből vágtam mi lehet a probléma. És igen, bebizonyosodott, voltam vérvételen és a pajzsmirigyem ismét túlműködésbe fordult át. Gondolom, most jönne a kérdés, mennyit is fogytál.. stb.. Hát nem vagyok a verseny súlyomnál 😃 kb. 8-9 kiló ment le. De természetesen kezelik a pajzsmirigyem, hogy minden helyreálljon, szedek vitaminokat stb…..Röviden-tömören ennyi a dolog lényege.
Amit hozzátennék!
Ne ítélj előre! Nem tudhatod, hogy valakinél a hízás vagy fogyás hátterében mi állhat! Bármi lehet, amiről nem tudsz, mert nem beszélnek róla ( csak esetlegesen teszik a megjegyzéseket ).
Én sem terveztem , hogy lefogyok ennyire 😃 😃 😃 Vagy egyáltalán a fogyást…..
Szóval van egy mondás, amit én kicsit átalakítottam:
Mielőtt beszélsz, gondold meg a szavaidat, hisz a szavaknak súlya van, nem tudod az az illető min vagy miken ment keresztül. Egész egyszerűen, vedd fel a cipőjét, járd végig az útját, aztán meglátjuk mit mondasz.
Köszönöm, ha elolvasod.
Ölellek benneteket:
Mona